Monday, June 15, 2009

14/6 TERRY PRATCHETT'S THE COLOUR OF MAGIC


Jeg hadde prøvd en gang før å sette meg ned med denne miniserien 2 to deler basert på Terry Pratchetts to første Discworld-bøker ("Skiveverdenen" heter den på norsk), men den virket litt anstrengt, litt tåpelig. Og noen ganger må du bruke litt tid for å komme inn i et univers.

For dette ble bedre og bedre. Det er selvfølgelig umulig å leve opp til fantasykongen Pratchetts originalmateriale, men resultatet ble absolutt severdig. Effektene er bra og en del av humoren sitter. Det er så mye som skjer på så mange ulike steder at dette fungerer som film - den naive turisten Twoflower blir vist rundt på "skiven" av den feige trollmannen Rincewind, og det gir dem sjansen til å oppleve eventyr både fjern og nær.

Det geniale med Pratchett er at teksten opererer på to nivåer. Han forteller spennende historier som henger på greip i sitt eget univers, samtidig som han gjør narr av sjangeren og inkluderer referanser til høy og lav kultur i vår egen verden.

Det var litt morsomt at Tim Rice dukket opp som den onde trollmannen. Han har lagt seg ut en god del siden CLUE (som jeg så for noen dager siden), men det er tross alt over 20 år siden.

No comments: