Tuesday, June 02, 2009

30/5 RELIGULOUS

Komikeren Bill Maher er 50% jøde og 50% katolsk. Tilsammen blir det 100 % tvilende. Hans misjon i denne personfokuserte "dokumentaren" er å spre tvil og peke på feil i alle religionene han rekker over.

Vi rekker innom kristendommen, islam, scientologi og mormonerne - de religionene som er mest aktuelle for en amerikaner. Vi besøker blant annet "The Holy Land Experience" i Florida, der de har gjenskapt Israel som en fornøyelsespark med mening. Vi treffer kreasjonister og aktivister, avhoppere og menigmann. Maher snakker med alle og provoserer de fleste.

Dokumentarer en hele tiden interessant, men hvor seriøs den er, er en annen sak. Den er så subjektiv at man lurer på hvordan de har klippet i filmen, hva de ikke har med. Det samme gjaldt jo regissørens forrige film, om enn på et helt annet nivå. BORAT handlet også om å involvere mennesker i filmens underholdende univers. Maher sparer ikke på kruttet, så hvis du ikke lar deg støte veldig lett, og du er interessert i religion, anbefales dette. En salig blanding av sakralt og sekulært.

Bill Maher møter Jesus (endelig).

No comments: