Thursday, February 18, 2010

28/12 WHERE THE WILD THINGS ARE

For en undelig og flott film. Det er lenge siden vi har hørt fra undergrunnsfilmmaker Spike Jonze (BEING JOHN MALCOVIC), og han går alltid sine egne veier. WHERE THE WILD THINGS ARE tar for seg en barns verden og handler om ensomhet og sinne.
 
Ikke finn på å ta med barn på denne, og ikke forvent deg en fantasyfilm med morsom handling. Filmen følger et barns logikk, og det er lite som driver den minimale handlingen framover.

1. grunn til å se filmen: Det handler om stemning og atmosfære. Vi er et sted mellom vår verden og en fantasiverden. Vi er i et indre landskap.

Gutten Max løper av gårde og havner på uforklarlig vis på monstrenes øy. Men mostrene er like uforutsigbare og humørsyke som oss mennsker - kanskje til og med MER.

2. grunn til å se filmen: Monstrene. Det er lenge siden vi fikk deilige, menneskelagde skapninger, ikke data-animasjon som ikke kan berøres. Dette er ekte saker fra Jim Hensons verksted. Alvene bak disken der inne, de vet hva de driver med. Monstrene er store, skremmende og tiltrekkende. De er bare helt absurde. Kombinert med mange gode stemmer, gir det filmen en fin dimensjon.

No comments: